Aan de achterkant van het Sint-Nicolaas rusthuis is een grasveld omgetoverd tot een moestuin.

Sinds een paar weken wordt een groene ruimte geleidelijk omgevormd tot akkerland. Op deze ruimte zullen groenten, kruiden en fruit worden geteeld. De groentetuin wordt beheerd door de tuinman die is ingehuurd met de subsidie “Enghien, Je mange lokaal” en met de hulp van de tuinman van het OCMW.
Enghien je mange lokaal

Deze moestuin is bedoeld als een gemeenschappelijke tuin! De praktische workshops vinden twee keer per week plaats en zijn in de eerste plaats gericht op de bevolking van Edingen die al dan niet tijdelijk werkloos is. Deze workshops hebben meerdere doelstellingen en deze kunnen van deelnemer tot deelnemer verschillen. Voor de ene deelnemer zal dat het leren verbouwen van groenten zijn, voor de andere het teamwork of het beroep. De thema’s van deze workshops zullen van seizoen tot seizoen verschillen; zaaien in de kassen van het park, doe-het-zelf steunconstructies, waterbeheer in de moestuin, ….

Afhankelijk van het aantal workshops dat wordt bijgewoond, zullen de deelnemers een deel van de oogst kunnen opstrijken. Een ander deel van de oogst zal worden gebruikt in de keuken van het verpleeghuis.

Aarzel niet om aan het project deel te nemen voor een workshop!
Voor meer informatie bel 02/397.01.40 of stuur een e-mail naar social@cpasenghien.be