De afgelopen maanden is de verkoop van fietsen geëxplodeerd… Leveranciers zijn door hun voorraad! Veel gebruikers krijgen de interesse en het plezier van het fietsen weer terug. Voor dagelijkse ritten tot 5 km wordt de fiets beschouwd als de meest efficiënte… Geen tijdverlies in de file of het zoeken naar een parkeerplaats in de directe omgeving van de bestemming. De kwestie van de reisveiligheid blijft… Om deze uitdaging aan te gaan en veilig fietsen te bevorderen, heeft de Stad besloten om over een periode van drie jaar €800.000 te investeren in fietsvoorzieningen.

Er is een globaal plan ontworpen om de woongebieden van de dorpen te verbinden met de belangrijkste bestemmingspunten (station, scholen, stadscentrum, Nautisport…). De oversteek van het park is een belangrijke schakel die aan beide zijden wordt uitgebreid met beveiligde routes naar Mark en Lettelingen. Verschillende paden zullen worden herontwikkeld. En als er geen paden beschikbaar zijn, geeft de markering van de fietspaden de plaats aan die gereserveerd is voor fietsen op de gemeentelijke wegen.

Op de regionale wegen bestaat ook een ontwikkelingsplan. Helaas is de uitvoering ervan niet afhankelijk van de Stad. De minister van Mobiliteit heeft ons echter laten weten dat de Steenweg op Zinnik opnieuw zal worden aangelegd, waardoor een belangrijke en veilige plek voor voetgangers en fietsers overblijft. Zelfs op de brug over de snelweg wordt, zodra de werkzaamheden zijn afgerond, een fietspad aangelegd.

Of je nu met de lockdown bent beginnen fietsen of dat je er van meet af aan van overtuigd bent: 

Heeft u een voorkeursroute om het centrum te bereiken of de dorpen van Edingen te doorkruisen?


Photo : © Stock Adobe
Share This