2018, jaar van debat en participatie

We zitten nu ver in het jaar 2018, waarin we een belangrijk rendez-vous kennen in de vorm van de gemeenteraadsverkiezingen die voor oktober zijn gepland. ECOLO wil een bijdrage leveren aan het debat en u in staat stellen een belangrijke bijdrage te leveren. Het hele jaar door houden we u op de hoogte van de lokale politiek via onze “groene brief” en onze Facebook-pagina “Enghien, vert de toi”.

https://www.facebook.com/enghienvertdetoi/

Het debat wordt gestart

Eind 2017 werd een reflectieproject gestart over de toekomst van onze gemeente. De drie avonden “Dromen over Edingen in 2025” brachten zo’ n 120 mensen samen hetgeen veel stof tot nadenken opleverde over de gemeente van hun dromen. In een vriendschappelijke sfeer en met uitzonderlijke creativiteit werden meer dan 600 verschillende ideeën – eenvoudig en concreet – naar voren gebracht; 20 prioritaire projecten zijn dan ook het resultaat van dit participatieve werk.

Het programma is gebouwd

Nu we uw verwachtingen voor Edingen kennen, kunnen we de toekomst voorbereiden en een actieprogramma opstellen (in dezelfde geest als de 101 voorstellen voor Edingen die we in 2012 hebben ingediend). Dit programma zal de voorstellen waarin wij geloven en die wij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen zullen bespreken, samenbrengen.

2018, verkiezingsjaar

Verkiezingen! Het woord is er uit…. Gedurende dit jaar zullen de verkiezingen ons mobiliseren. De lijst die rond de burgemeester is samengesteld blijft tot uw beschikking om de inzet te identificeren en creatieve oplossingen te ontwikkelen. Het doel is om van Edingen een steeds vriendelijkere stad te maken waar iedereen zijn plaats vindt, zich uitspreekt en geniet van het plezier van samenleven…..