Terwijl de kerstmarkt op volle toeren draaide op de Grote Markt en in het park, verzamelden ECOLO-activisten zich rond de burgemeester om een andere manier van transport te testen, de Lopifit.

Uitgevonden in Nederland door Bruin Bergmeester, is deze elektrische fiets met een loopband in het midden ontworpen om te…. wandelen. Inderdaad, het enige wat u hoeft te doen is op de mat te staan en op uw eigen tempo te lopen (5 snelheden zijn beschikbaar) om nieuwe sensaties te voelen en op uw gemak te bewegen (tot 25 km/u).

Het vinden van een alternatief voor de auto in termen van mobiliteit en dat toch toegankelijk blijft voor iedereen om de files in de straten van Edingen te verlichten, vooral tijdens de spits, is een echte uitdaging. Er bestaan innovatieve oplossingen en het is van essentieel belang deze te testen om na te denken over oplossingen die geïmplementeerd kunnen worden en het leven van de Edingenaars kunnen veranderen. De uitvinder van de Lopifit reisde speciaal van Noord-Nederland naar Edingen om een demonstratie te geven en de testers een idee te geven van de mogelijkheid om dit originele apparaat in de straten van de stad en het park te introduceren.

En jij, wat vind jij daarvan? Zegt het idee van gedeelde Lopifits je iets (naar het model van gedeelde fietsen), om bijvoorbeeld je traject van Nautisport naar het station van Edingen (en vice versa) af te leggen ?