“Zeg ons” hoe U zich het Edingen van uw dromen voorstelt in 2025

Voor ECOLO is het belangrijk om een project voor Edingen op te zetten met de Edingenaars. Dromen van Edingen tegen 2025, een vriendelijke en aantrekkelijke Park-Stad waar het goed is om te wonen en waar iedereen zich goed voelt.

Om woorden in daden om te zetten, zet ECOLO zich in voor een breed participatief “Zeg het ons” proces. Vanaf november nodigt de burgemeester de inwoners van Edingen, Mark en Lettelingen uit om na te denken over “Dromen van onze stad; Edingen uittekenen voor 2025“. Deze avonden zijn gepland voor 13 november (in Edingen), 28 november (in Mark) en 12 december (in Lettelingen). Zij zullen worden geleid door drie Edingenaars, die niet verbonden zijn met ECOLO en gespecialiseerd zijn in het faciliteren van debatten: Sylvie Van der Straeten (Orgacoach), David Baudrez (La Ruche qui dit oui) en Jimmy Tanghe (Communication Support). Een mooi voorbeeld van burgerparticipatie!

Het “Zeg het ons” proces zal ook gebaseerd zijn op twee andere assen: een reeks ontmoetingen in de wijken en gezellige “Vert l’apéro” avonden, waarbij Olivier Saint-Amand groepen buren en vrienden zal ontmoeten die hun ideeën voor hun stad willen delen.

 

Praktische info:
Edingen van uw dromen in 2025

Maandag 13 november, à 19u30 : Maison Jonathas – Montgomerystraat, 7 – 7850 Edingen
Dinsdag 28 november, à 19u30 : La Lanterne (activiteitenpark Qualitis) – rue Jean Burgers – 7850 Mark
Dinsdag 12 dzcember, à 19u30 : Café Carambol – Brusselsesteenweg, 181 – 7850 Lettelingen