In plaats van de verantwoordelijkheid naar elkaar door te schuiven, zouden de Minister, de NMBS en Infrabel zich aan tafel moeten zetten om hun beloftes waar te maken en oplossingen vinden voor drie problemen: de toegankelijkheid van het station, de veiligheid, en de parkeerproblemen. Teken de petitie: https://16954.lapetition.be/


petitie.png
Volledige tekst:

Het station van Edingen is zeer interessant voor pendelaars uit Vlaanderen en Wallonië die in Brussel werken. Op twintig minuten sta je al in de hoofdstad. In plaats van de verantwoordelijkheid naar elkaar door te schuiven, zouden de Minister, de NMBS en Infrabel zich aan tafel moeten zetten om hun beloftes waar te maken en oplossingen vinden voor drie problemen: de toegankelijkheid van het station, de veiligheid, en de parkeerproblemen.

Wij sturen naar :
– Mevr. Jacqueline Galant, Minister van Mobiliteit,
– Mr. Jo Cornu, CEO van de NMBS,
– M. Luc Lallemand, CEO van Infrabel,

de volgende eisen :

1. Meer parkeerplaatsen

De NMBS beloofde zijn hoofdparking in 2015 te vergroten. Een belofte die niet nagekomen werd maar naar een latere, onbepaalde datum verplaatst. Bovendien meldt NMBS dat de parking binnen enkele maanden betalend wordt.

2. Goed aangedane buurstations

Het station van Lessines is zogezegd verlaten (geen enkele rechtstreekse verbinding meer naar Brussel). De reizigers rijden dus met de auto tot Edingen en Silly waar het vermogen aan parkeerplaatsen volstrekt onvoldoende is.

We vraagen de heropening van tenminste één halte tussen Edingen en Halle. Dit betekent een mindere belasting van het station van Edingen en voor de reizigers van Petit-Enghien en Rebecq een station beschikbaar dichterbij hun woning.

3. Een station dat elke dag open is met een lokethouder

Geleidelijk vervangt de NMBS zijn personeel door machines. Na het vertrek van de stationschef en de arbeiders worden de lokethouders door automaten vervangen. Op bepaalde namiddagen is het station zelfs gesloten.

4. Peronnen op het juiste niveau

De ouderen of minder validen kunnen op de perronnen 2/3 en 4/5 niet instappen omdat deze te laag zijn ten opzichte van de treinplatforms.

Het kan anders, er zijn alternatieven! We vragen Jacqueline Galant, Minister van Mobiliteit, Jo Cornu, CEO van de NMBS e n Luc Lallemand, CEO van Infrabel, om hun beloftes te houden en om de noodzakelijke maatregelen te nemen om aan het station van Edingen de parkeermogelijkheden, de toegankelijkheid en de veiligheid te verbeteren.