Begin dit jaar werd een traiteur aangesteld om maaltijden te bereiden en te leveren aan de gemeenteschool van Mark.
De nadruk werd gelegd op duurzaam voedsel, voor de gezondheid van de kinderen en voor de gezondheid van het milieu!

Kinderen die naar de plaatselijke school van Mark gaan, zullen kunnen genieten van duurzame maaltijden. De cateraar, gevestigd in Aat, werkt met veel lokale producenten. De zuivelproducten komen van een boerderij die aan duurzame landbouw doet. 95% van de groenten zijn afkomstig van lokale biologische of duurzame landbouw. Het vlees is voornamelijk van Belgische en Franse oorsprong.
Er wordt extra aandacht besteed aan de bestrijding van voedselverspilling en de vermindering van afval.
Deze specialist in gemeenschapskoken bereidt de menu’s in nauwe samenwerking met een diëtiste.

Net als de keuken van het OCMW heeft deze cateraar zich aangesloten bij de “Greendeal Duurzame Kantines”, die het engagement voor gezondheid en planeet formaliseert.