EDINGEN, 30 januari 2019 – Leden van de lokale afdeling ECOLO Edingen hebben zich verzameld om het nieuwe duo te kiezen dat de acties van de groep de komende twee jaar zal leiden en animeren.

Stéphanie Lepczynski, een relatief nieuwe Edingse die voor een Europese denktank werkt, en Jimmy Tanghe, een gevestigde Edingse ondernemer, werden unaniem verkozen door de groep. Het nieuwe duo werkt aan onderwerpen zoals Europa, innovatie, ethiek en wil de animatie van de lokale afdeling van Edingen bevorderen volgens de principes van co-constructie die haar dierbaar zijn. Stéphanie en Jimmy waren ook gastheer van de participatieve avonden die aan de gemeenteraadsverkiezingen vooraf gingen en waarin ECOLO samen met de burgers haar programma had samengesteld, hetgeen niet minder dan 600 ideeën voor de stad had opgeleverd.

Stéphanie Lepczynski: “De lokale afdeling van ECOLO Edingen vertegenwoordigt een welwillende, solide en gemotiveerde groep; ik voel me als een vis in het water tussen deze gastvrije Edingenaars en altijd klaar om mee te doen. Het zal zeker een uitdaging zijn om hen de komende twee jaar als medevoorzitter te begeleiden, aangezien het nodig zal zijn om de vele vertegenwoordigers van ECOLO die na de gemeenteraadsverkiezingen zijn aangetreden te ondersteunen, maar het zal bovenal een genoegen zijn om deze sessies te begeleiden waar de collectieve intelligentie van de groep nog steeds indruk op mij maakt“!

Het belangrijkste voor ons is dat ieder lid van de lokale afdeling van Edingen zich gehoord en betrokken voelt. De participatieve aanpak die wij cultiveren stelt ons in staat om samen na te denken over concrete oplossingen die in Edingen kunnen worden geïmplementeerd. Co-constructie maakt deel uit van het DNA van de lokale afdeling en we zullen onze acties in dit kielzog voortzetten en intensiveren“, vervolgt Jimmy Tanghe.

ECOLO Edingen is de groene groep die het best vertegenwoordigd is in de lokale overheden van Picardisch Wallonië. Na één op de drie stemmen van de Edingse kiezers te hebben binnengehaald, zitten er naast de burgemeester nog 8 ecologisten in de Gemeenteraad, begeleiden 2 sociale actieadviseurs ook de ECOLO-voorzitster van het OCMW en drie bestuurders steunen de ECOLO-voorzitter van RCA Nautisport. Het coördineren van deze vertegenwoordigers en het rapporteren van hun vorderingen aan het publiek zal de kern vormen van de uitdagingen van het nieuwe duo van covoorzitters.

Contacten :
Stéphanie Lepczynski – Tel: 0473 33 13 75
Jimmy Tanghe – Tel: 0477 57 33 33 12
E-mail: ecolo.enghien@gmail.com

Share This