Innovatie en gebruiksvriendelijkheid

Een creatief en beschikbaar team

Sinds 2013 hebben onze burgemeester en zijn team de gezelligheid en aantrekkelijkheid van onze gemeente aanzienlijk versterkt. Edingen, een kleine slaapstad net buiten Brussel, is eindelijk wakker geworden. Feestelijkheden en animaties zijn in alle wijken en dorpen te vinden. Ons park wordt steeds bekender en beter gewaardeerd en geeft onze stad een positief en aantrekkelijk imago. Renovatie van wegen, onderhoud van voetpaden, aanleg van een gemeenschappelijke moestuin,… Initiatieven die het dagelijks leven verbeteren. Uw vertrouwen en aanmoediging zijn belangrijk. Zij helpen ons elke dag om de vele uitdagingen aan te gaan en innovatieve oplossingen voor problemen te bieden. Dank aan onze burgemeester, onze schepenen en onze gekozen vertegenwoordigers voor hun beschikbaarheid en hun belangrijk werk!

Fabienne Couvreur, Pascal Hillewaert, Christophe Medaets – covoorzitters

 

Repair café

Nieuw in Edingen! Een repair café is een atelier dat periodiek open is en waar diverse objecten worden gerepareerd. Ecolo steunt het initiatief om een repair café te creëren in de Stationsstraat 58, elke laatste zaterdag van de maand geopend van 14u tot 18u. Om beschadigde voorwerpen niet te snel weg te gooien, helpen specialisten u bij het herstellen!

https://www.facebook.com/repaircafe.enghien/

 

Gemeentelijke verkiezingen

Lijst van de burgemeester

ECOLO steunt de lijst van de burgemeester (LB) en verwelkomt onafhankelijke kandidaten.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen zullen op de lijst van de burgemeester ECOLO-kandidaten prijken maar ook burgers die zich voor hun gemeente inzetten, maar die geen politieke kleur hebben. Het logo verwijst naar het paviljoen van de zeven sterren. Het is omgeven door een federatieve cirkel die Edingenaars samenbrengt in hun grote diversiteit, naar het evenbeeld van ons politiek project. Meer informatie over de LB: www.enghien.ecolo.be

 

Burgerbijeenkomsten

Ideeën voor Edingen

Dromen over Edingen in 2025: 600 ideeën verzameld, 16 prioritaire projecten voor Edingen.

Het versterken van het “samenleven”, het verder verbeteren van onze “leefomgeving” en het ontwikkelen van de “economische aantrekkelijkheid” van onze gemeente zijn de belangrijkste doelstellingen die we onszelf hebben gesteld na de intense discussies die we met u, de Edingenaars, hebben gehad. Informatie over de ECOLO-projecten: www.enghien.ecolo.be

 

Dromen over onze leefomgeving

Van kinderdagverblijven tot verpleeghuizen en scholen, gezond eten om beter te leven. Promotie van kwaliteitsvoedsel tegen een betaalbare prijs.

Samen investeren in hernieuwbare energie, de energiefactuur van de bewoners en van de stad verlagen: het is goed voor de portefeuille en het is goed voor de planeet.

Dromen van samenleven

Samen sterker worden om de uitdagingen van het dagelijks leven aan te gaan: de dynamiek van de buurten als ontmoetingsplaatsen en als centra van solidariteit verder versterken.

Een speeltuin, sport- en cultuurruimtes in het park, een dagverblijf voor ouderen,… Voor een stad waar iedereen zijn of haar plaats vindt.

Droom van economische ontwikkeling

Edingen, Mark en Lettelingen zitten vol talent: laten we de knowhow van onze onafhankelijke en lokale producenten ondersteunen. Laat ons voorrang geven aan de korte keten!

Focussen op innovatie en creativiteit om de commerciële kracht van onze binnenstad te ontwikkelen. Edingen, een gastvrije en groene “park-stad”.

 

Prettige vakantie!

Het is nu tijd voor een pauze na een jaar van werken, vergaderen, maar ook van stress, ontmoediging,… Een pauze om uw batterijen op te laden, de schoonheid van de natuur te herontdekken, om tijd door te brengen met uw dierbaren. Waar u ook gaat, op ontdekking van nieuwe horizonten en andere culturen of, gewoon, op een ligstoel in uw tuin: geniet van deze momenten!

Share This